Mijn werk wordt gekenmerkt door sferische landschapsbeelden. Geabstraheerde landschappen met vaak een horizon als herkenning. Expressief, gevoelig en kleurrijk. Ik beleef schilderen als los komen van de dagelijkse drukte en de dominantie van het leven. Ervaar verbinding met de natuur. Daar werd ik als kind al naar toe getrokken en deze beeldenstroom komt nu van binnen naar buiten.

Ik schilder met olie- en acrylverf en experimenteer graag door structuur aan te brengen in de eerste laag. Ik werk laag over laag of haal weg en blijf zoeken naar nieuwe dimensies op het doek. Dit proces met het materiaal, ervaar ik als een ontdekking van nieuwe vormen waar ik zelf in verdwijn.  

Na enkele jaren schilderen werd ik door een ongeval aan mijn rechterarm belemmerd om te schilderen. Het gemis was groot en pijnlijk maar uiteindelijk kon ik na ongeveer 2 jaar weer een potlood vasthouden. Stap voor stap herstelde mijn arm en nu geniet ik al weer jaren van deze fantastische manier van zelfexpressie.  

Sinds 2009 schilder ik in mijn eigen atelier aan huis en bij diverse kunstenaars. Inspiratie haal ik onder andere uit het werk van Monet, Turner, Richter, Uwe Poth en Jan Radersma. 

Jeannie Op ’t Hoog

Mei 2022 

RTL4 HEEFT OVER MIJN WERK EEN FILM GEMAAKT VOOR UITZENDING IN HET PROGRAMMA "PASSIE EN PLEZIER" ( AUGUSTUS 2021). TERUG KIJKEN KAN VIA VIDEOLAND.


 

 
 


  

 


 
 


 
 

 

Eerder werk vindt u op pagina 2. Klik bovenaan deze pagina op het woord HOME of op de drie strepen. U ziet vervolgens een blokje "nieuwe pagina". Klik daarop . Veel plezier!   

 

 

 

 

 


Jeannie Op 't Hoog
van Kijken naar Genieten!