EXTRA UITZENDING OP RTL4   

DE KANS DIE MIJ IS GEBODEN HEB IK MET TWEE HANDEN AANGENOMEN. 

RTL4 HEEFT VAN MIJ EN MIJN WERK EEN KORT, MAAR INTERESSANT FILMPJE GEMAAKT VOOR UITZENDING IN HET PROGRAMMA "PASSIE EN PLEZIER". 

DEZE UITZENDING IS MEERDERE MALEN TE ZIEN:                         

OP ZATERDAG 7 AUGUSTUS OM 17.00 uur.


HERHALING OP ZONDAG 8 AUGUSTUS OM 15.00 uur.

HERHALING OP ZONDAG 3 OKTOBER OM 15.00 uur.

TERUG KIJKEN KAN OOK VIA VIDEOLAND.Mijn thema is "de horizon". Even los komen van de dagelijkse drukte en de dominante aanwezigheid van het leven. Ik zoek de rust en haar weidse blik.

Dit vertaal ik in diverse composities. Realistisch en abstract. Mijn kleurgebruik is helder met veel contrast. Ik schilder met olieverf en acrylverf en experimenteer met papier, zand, textiel, verdikkingspasta, etc. 

SCHILDEREN is voor mij de manier om meer over mijzelf, mijn passie en mijn mogelijkheden met deze materie te ontdekken en verder te ontwikkelen. Het is voor mij een levenselixer geworden!

De natuur is en was voor mij als kind uit het mooie Oisterwijk, een inspiratie bron. De schoonheid in ieder jaargetijde geeft mij steeds nieuwe energie en beelden om mee aan de slag te gaan. Je vindt mij dan ook iedere week minstens een keer voor een lange tocht in het bos of langs paden. Het leven komt hier tot rust en mijn spirituele aard krijgt voeding en gronding.

Soms merk ik dat gebeurtenissen uit mijn leven zich opdringen en op de achtergrond meespelen in mijn werk. Nieuwe vormen ontstaan en bepalen hierdoor mede het beeld. 

Na 3 jaar Kunstacademie(2000) werd ik door een ongeval aan mijn arm enkele jaren belemmerd om te  schilderen. Met veel doorzettingsvermogen ging ik via kleine schetsjes met potlood, uiteindelijk de kwast weer gebruiken om opnieuw te beginnen.  

Vanaf 2007 schilder ik bij kunstenaars en vond mijn persoonlijk stijl:

· Kunstacademie Arendonk 1997 - 2000

· anonieme kunstenaars 2005 - 2007

· kunstenaar Wilma de Wilde, Tilburg 2007 - 2011

· kunstenaar Esther Sluis, Tilburg 2011 - 2018

· kunstenaar John Jongbloed, Tilburg 2018 - heden.

Ik hoop u tijdens een van mijn exposities te ontmoeten.

Warme schildersgroet, Jeannie Op 't Hoog 


 

 

 

  

  

            

           

 

       


               
 

   

      


  


  

           

 Jeannie Op 't Hoog


                                                               Van kijken naar Genieten!