“MIJN PASSIE VOOR SCHILDEREN”

RTL4 HEEFT VAN MIJ EN MIJN WERK EEN KORT, MAAR INTERESSANT FILMPJE GEMAAKT VOOR UITZENDING IN HET PROGRAMMA "PASSIE EN PLEZIER". TERUG KIJKEN KAN VIA VIDEOLAND.


Mijn thema is vaak "de horizon"; even los komen van de dagelijkse drukte en de dominante aanwezigheid van het leven. Ik zoek de rust en haar weidse blik.

Dit vertaal ik in diverse composities. Realistisch en abstract. Mijn kleurgebruik is helder met veel contrast. Ik schilder met olieverf en acrylverf en experimenteer met papier, zand, textiel, verdikkingspasta, etc. Mijn behoefte om met een wit doek, wat verf, een kwast of paletmes een nieuwe werkelijkheid te creëren is groot en ontstaan in 1997.

Schilderen ervaar ik als een afwisseling van gespannen/ontspannen sensatie waardoor ik regelmatig “in het doek verdwijn”. Deze ervaring is met het maken van een uniek eindproduct een eeuwige uitdaging.

SCHILDEREN is voor mij de manier om meer over mijzelf, mijn passie en mijn mogelijkheden met deze materie te ontdekken en verder te ontwikkelen. Het is een levenselixer geworden!

Ook de natuur is en was voor mij als kind uit het mooie Oisterwijk, een inspiratiebron. De schoonheid in ieder jaargetijde geeft mij steeds nieuwe energie en beelden om mee aan de slag te gaan. Je vindt mij dan ook iedere week minstens een keer voor een lange tocht in het bos of langs paden. Het leven komt hier tot rust en mijn spirituele aard krijgt voeding en gronding.

Soms merk ik, dat gebeurtenissen uit mijn leven zich opdringen en op de achtergrond meespelen in mijn werk. Nieuwe vormen ontstaan en bepalen hierdoor het beeld. 

Na 3 jaar Kunstacademie Arendonk(België) werd ik door een ongeval aan mijn arm enkele jaren belemmerd om te schilderen. Met veel doorzettingsvermogen ging ik via kleine schetsjes, met potlood, uiteindelijk de kwast weer gebruiken om opnieuw te beginnen.  

Sinds 2007 schilder ik in mijn eigen atelier en bij kunstenaars. Ik ontwikkel mijn persoonlijk stijl. Raak steeds opnieuw geïnspireerd om door te gaan, waardoor mijn werk groeit en van vorm verandert. Dagelijks ben ik hierdoor in concept of in realiteit actief met dit prachtig vak. Graag wens ik u veel kijkplezier. Gebruik uw verbeelding en plaats een door u uitgekozen schilderij in uw woning. Wat een rijkdom is dat !

Jeannie Op ’t Hoog, kunstenaar

 

    

      
        


              


                                         OUD WERK
 

   

Jeannie Op 't Hoog


                                                               Van kijken naar Genieten!